Hoe kán het?

Wijn, van wijnmaker naar Horeca… Zoals de wijnwereld werkt…

De importeur pakt marge, de wijnwinkel pakt marge en wie is er de dupe? Inderdaad, de horeca. Zij betaalt uiteindelijk de hoofdprijs voor een fles wijn.        Wijnketen oude Situatie met cijfers

Het kan allemaal veel goedkoper door de keten te verkleinen:
Wijnketen Horeca Wijnkopers met cijfers

Niet werken met marges, maar gewoon een vast opslag. Voor een vast bedrag wordt het nationaal transport, de gehele papierwinkel bij de douane en alle randzaken geregeld, Dat scheelt je tussen 15-39% op de inkoop.

Hoe het altijd ging:

Horeca koopt wijn in bij de Wijnhandel die er uiteraard geld aan verdient. Voor zijn marge doet hij natuurlijk wel wat; kleine leveringen, korte levertijd, gratis proefflessen en de mogelijkheid op rekening te kopen.

De wijnhandel koopt in bij de importeur, die eveneens marge berekent. Hij levert in grotere hoeveelheden, met gratis proefflessen, enkele dagen levertijd en mogelijkheid op rekening te kopen.

De importeur koopt bij de wijnproducent en zorgt voor afdracht van accijns, verpakkingsbelasting en productschap wijn. Daarnaast organiseert hij internationaal transport.

Hoe het ook kan:

De kostbare processen die de huidige wijnwereld hanteert zijn uit de logistieke keten gehaald:

-    Geen marge maar vaste fee

-    Proefflessen niet doorberekend in prijs

-    Voorraadkosten geëlimineerd

-    Financieringsrisico hoeft niet afgedekt

Om deze kostenbesparende handelingen te kunnen realiseren is er samenwerking en vertrouwen nodig tussen succesvolle klant en Horeca Wijnkopers:

-    Levertijd circa twee weken

-    Proefflessen voor rekening klant

-    Vooraf financieren door klant

De inkoop van wijn zal tussen 15-39% lager zijn dan de huidige wijze van inkopen. Op gemiddelde huiswijn voor de horeca bespaar je tussen € 0,40 en € 1,00 per fles; gegarandeerd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het assortiment van huidige wijnleveranciers. Heb je zelf iets moois geproefd, dan kan Horeca Wijnkopers dit geheel bevoegd naar Nederland halen.